Växelväder

Idag är en växelväderstisdag och vi är lite trötta efter gårdagens fireri och stora känslor. Vi ordnar hemma och pysslar i trädgården. Lite trötta och glada och med hjärtan till bredden fyllda av tacksamhet.

Pappan klipper avenbokshäcken runt köksträdgården och mamman ser till plantorna i växthuset och vattnar och planterar ut i förberedda odlingslådor.

Nu har vi också en blomsterdel bland allt ätbart. I köksträdgården kommer att finnas gott för både mage och öga hoppas mamman. I blomsterdelen planterades småplantor av praktvädd, rölleka och turkiska drakblommor mamman dragit upp från frö. Drakblommor visst låter det fantasieggande och otroligt spännande. Blommor kan ha så roliga namn. Nu får vi förhoppningsvis snart se hur sådana beter sig och om de trivs hos oss.

Döttrar lånar putshyvel av snäll granne och ordnar assisterade av pappan med skojsiga träprojekt och mamman bakar ut hårdbrödsdegen som fått vänta i kylen några dagar.

Efter en stund får mamman sällskap i köket av dotter som hellre målar än träpysslar och vi småpratar och småsjunger till musiken som ljuder ur kökshögtalaren.

Fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.