Lördag och altanfrukost

Upp på morgonen för att baka ut långjäst bröd och sedan ut med familjehunden på promenad och så altanfrukost med melodikryss och lite extra kaffe. Det är helg och vi är lediga allihop. Skönt.

Mamman njuter av utsikt från altanen och döttrars prat och pysslande runt bordet. Pappan spelar skön bluesmusik i altanhögtalaren och på håll syns bondens kor som precis släppts ut på ängen intill. Ute är det blåsigt men vindarna är varma vilket är skönt, avslappnande och lite ovant.

Snart skall mamman resa sig för att hämta stickningen där det är dags att fundera lite mönstermatematik. Då behövs lite pappassistans så att mönstret hamnar rätt. Vi har anpassat ett Vanjastrikk mönster till en ny tröja till största dottern. Det enda som är likt ursprungsmönstret är nog mönstret i oket. Nu skall vi se till att oket blir rätt så att inte tröjan känns alldeles sned.

Fin helg till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.