Rekord!

Långkoks-rekord alltså.

Mamman tinade ett köttstycke långsamt i kylen och gjorde sedan iordning en köttgryta liknande Julia Childs recept på Boeuf Bourguignon, fast på mitt sätt. Grytan gjordes iordning igår eftermiddag och efter att bröd gräddats färdigt i ugnen och maten gått klart ställdes grytan in i ugnen och har stått där på låg värme ca 120 grader sedan dess.

Mamman tittade till grytan sent i går kväll och satte klockan tidigt för att kontrollera att allt var som det skulle. Det är lite nervöst att lämna ugnen igång på natten när vi sover. Det känns på något sätt inte riktigt rätt.

Men allt var bra och mamman kunde lägga sig för att sova lite till på morgonen. Nu har grytan stått i ugnen hela dagen och snart är det dags att äta middag. Igår lagade mamman två middagar, inte helt själv förstås vi brukar hjälpas åt mamman och pappan, och idag lagas nästan inget alls. Bara lite ris skall kokas och sallad ordnas.

Det här är långkoksrekord för mamman och jag hoppas så att det skall smaka gott. Gör det inte det är det i alla fall tillagat ordentligt.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.