Helg

Som en sommardag. Lördag på en torsdag. Eller hur var det nu, söndag på en torsdag kanske. Hursomhelst är vi lediga och fick sova tills vi sovit färdigt utan väckarklockor i den tidiga morgonen.

Hundpromenaden vandrades i en solig skog där solstrålar sken varmt genom bladverk. Frukost åts länge och efter allt blivit undanplockat vandrade vi ut i trädgårdsvärmen.

Några vattnar småplantor i växthuset och växter i planteringar, några turas om att klippa gräs med vår nya handgräsklippare som låter så hemtrevligt då den putts fram över gräsmattan och så leks det eller vilas i hängmattor.

Mamman har bäddat, diskat, startat tvättmaskinen och plockat fram middagsmat och sytt i några knappar i en av de helklockade kjolarna. Det är fantastiskt skönt att sätta sig utomhus med sömnadsprojektet och sy några sömmar lyssnandes till döttrar som ordnar i trädgården på olika roliga sätt.

Familjehunden ligger bredvid och tar sig en tur ut i köksträdgården lite då och då för att hälsa på pappan som ordnar och pysslar.

Fin torsdag eller lördag eller söndag till er eller kanske rätt och slätt helgdag.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.