Roligt golv och trädgårdssöndag

Mamman tycker så mycket om vårt massiva furugolv. Det är alltid behagligt, lent och varmt. Speciellt vackert är det när det såpats med linoljesåpa. Det gör vi några gånger per år och det luktar fantastiskt i veckor efteråt och får en sammetslen yta.

Och ibland är formerna i träet så roliga att det känns som om golvet hälsar glatt på oss.

För visst ser det ut som om ett glatt ansikte säger ’hej hej’. Eller så är det mammans fantasi. Hursomhelst roligt.

Idag är en trädgårdsdag. Vi har tillsammans klippt gräs, ansat bort vissna grenar från fläderbuskarna, vänt trädgårdskomposten, planterat ut små salladsplantor och squashplantor och täckt dem med fiberduk. Nu får vi bara hoppas att det räcker för att skydda plantorna från frost om det kommer någon.

Och så har vi sått nya frön i små kartonger i växthuset. Den här gången planterade vi broccoli, blomkål, humle och solgul praktröllika. Och så har vi satt de första potatisarna

Fin söndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.