Lördagspyssel

Med stickningen i händerna och tankarna nöjsamt vandrande sitter mamman kvar i kökssoffan efter långfrukost och melodikryssande. Kaffekoppen står kvar framför mig på bordet och jag njuter av en sista påtår. Tre räta, flytta markören och så omslag och många till räta maskor.

Det är lördag och döttrar pysslar, pappan ordnar i trädgården och mamman stickar. Blicken vandrar från stickningen, ’rät, rät, rät’ tempot avslappnat och vilsamt händerna vet vad de skall göra, till fönstersmygen i köket. Så dammigt det är och fyllt med små pelargonblomblad som trillat. Nej så tråkigt. Och så längesedan det städades i fönstren.

När varvet är färdigstickat reser sig mamman från kökssoffan och börjar städa. Hink, tvättsvamp, trasa, glasputs och hushållspapper. Det skuras och torkas och putsas. När ett fönster och fönstersmyg med lister är klart flyttar mamman sig till nästa och får hjälp av glad dotter som mer än gärna hjälper till att spruta på fönster och torka och ordna. Nu är alla fönstersmygar och fönster finputsade och alla golv rena. Härligt.

Utomhus har pappan ordnat med utplantering av små plantor som skyddats för att klara nattkyla och fler pallkragar har hittat sina platser i köksträdgården. Döttrar har vattnat de små plantorna i växthuset och igår kunde vi ta in vårens allra första egenodlade rädisor från det lilla plastväxthuset mamman fick i födelsedagspresent. Växthuset passar precis över en pallkrage och är både praktiskt och roligt. Vi har sått flera olika omgångar rädisor i detta lilla hus och hoppas få njuta av färska rädisor nu ett tag.

Kanske behöver mamman baka lite mera bröd eller börja med middagen eller förresten så behöver jag nog sticka bara ett varv till på sjalen först.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.