Bakning, stickning och så lite sång…

Valborg och inget är som det brukar fast mest som vanligt ändå konstigt nog.

Vi lagar mat och bakar och sjunger vårsånger med lätt felaktig text. Vi sjunger och har roligt, ’Våren rasat ut’ och ’i den härliga vårsolens glans hurra’ och utomhus regnar det. Mycket.

Vi sitter under ullfiltar och pratar efter middagen och mamman bakar hårdbröd och stickar en maska lite då och då. Två stickningar har mamman igång. En tröja till stordottern och en Skymningssjal designad av Sofia Kammeborn till mamman. Sjalen till mamman är i brunt och skall få en grön kant och kommer nog bli väldigt fin till Natur-Riddarin.

Efter middagen sätter sig glada döttrar tillsammans i ett hörn och skrattar och pratar, pappan spelar lite bilspel och mamman vaktar ugnen där hårdbröd gräddas. Medan bröden gräddas lyssnar mamman på talbok. Den här gången en brittisk trivselroman ’The Bookshop on the shore’. En mycket trevlig bok.

Det är en trivsamt avslappnad och trevlig valborg.

Fin helg till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.