Påskaftonspyssel

Mamman och pappan vaknar tidigt men inte tidigare än döttrarna. De har väntat på den här dagen för oavsett hur gammal man råkar vara så är det vansinnigt roligt med påskäggsjakt på påskaftons morgon.

Det blir en kort och effektiv påskharskonferens för mamman och pappan och så får döttrar komma ned för att klä på sig varmare kläder och ge sig ut i trädgården för att leta. Namnade påsinslagna ägg har gömts på fiffiga ställen och letandet är nästan roligare än själva finnandet.

Glada och bubbelpratande kommer så alla fem döttrar in med glittrande ögon och påskägg i händerna. En bra början på vår påskafton.

Så får familjehunden sin mat och sedan vandrar vi ut, hunden och mamman, på vår morgonskogspromenad. Väl hemma kokas ägg och så målar vi. Det är roligt att sitta så här påskpysslandes ihop innan frukosten plockas fram.

Så äter vi frukost och löser Melodikrysset. Vi blir sittande ett bra tag. Och så kommer mamman på att det är fullt med hundhår lite överallt och damm. Dags att plocka och ordna och städa lite så att vi kan njuta av vårt hem resten av denna afton.

Medan mamman städar gör sig döttrar påskkärringsfina och vandrar ut för att lämna påskhälsningar i grannars brevlådor. Mamman städar färdigt i hus och badrum och gör sig sedan påskfin efter en välbehövlig dusch .

Påsklunch lagas och påskbakelser bakas och efter det förbereder vi vår middag. När Jansson frestelsen är i ugnen och de tillblandade sillarna vilar i kylen tar mamman sig en liten paus innan det är dags för dukning. En stunds stickning och lugn för mamman innan middagsdags. Döttrar och pappan spelar bordsspel innan han skall laga sina goda köttbullar.

Vi njuter av tillsammanstid och påskmatspyssel. Snart blir det middag och efter det påskbakelse-efterrätt.

Glad Påsk och en fin kväll till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.