Andra advent och söndagspyssel

Så är det dags för andra advent och vi tänder två ljus i adventsljusstaken samtidigt som vi sjunger ”vi tänder ett ljus i advent, det värmer den som frusen är”. Mamman läser också Margareta Melins adventsdikt. Den tycker jag om väldigt mycket.

Och så äter vi frukost och efter det skjutsas stordotter till Luciatåg. På hemvägen storhandlar pappan och när han kommer hem med matvaror sätter mamman och en dotter bulldeg. Idag skall vi baka lussebullar.

Och så har vi förstås hjälpt till att plocka upp ur påsar och in i skåp och lådor.

Idag är det också dags för tomtarna att få flytta in. På köksbordet står tomteparaden i väntan på att hamna på sina platser i vårt hem.

Längst ut på köksbordets ena kant har pappan ställt ”Maffiatomtarna” de är extra roliga på något sätt och får oss att fnissa samtidigt som vi pysslar vidare med vårt andra-advents-och-söndags-pyssel.

Senare idag skall mamman sätta julbrödsdeg med recept från en av Anna Bergenströms kokböcker.

Fin adventssöndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.