Lördag

Sova på soffan med halsontsdotter, vakna med familjehunden bredvid i soffan där hon ju inte får vara och njuta av att hon kryper tätt intill när mamman slår upp ögonen. Höra dotter fortsätta sova lugnt och gå upp tätt följd av hund för att möta stordotter läxläsandes i köket.

Mamman plockar fram degbunken med Hönöbrödsdeg från kylen och knådar ut, kavlar, naggar och gräddar i ugnen medan dotter studerar tyska. Och så lite då och då steg i trappan från vaknade döttrar som fått sova tills de sovit färdigt. Fram till mamman går döttrar och sjunker nyvaknade in i mammans famn för godmorgonkramar. En av de finaste stunder mamman vet.

Och så morgonpromenad med familjehund och sedan långfrukost med melodikryss och nybakt bröd. Melodikryss är en lördagstradition som uppskattas av hela familjen. Efter färdiglöst kryss gör stordottern och mamman sig iordning för att åka till blockflöjtsensembleövning.

Mamman stickar längst bak i salen medan dotter spelar med ensemblen. Vacker och underbart samstämd flöjtmusik fyller salen. Mamman stickar och njuter.

I eftermiddag skall en av de fiolspelande döttrarna åka till orkesterövning i stora staden. Då får pappan åka med medan mamman pysslar hemma. Det är fantastiskt att vi får vara med för att ta del av döttrarnas världar. Tacksamheten och glädjen över det är innerligt stor.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.