Sova på soffan med halsontsdotter, vakna med familjehunden bredvid i soffan där hon ju inte får vara och njuta av att hon kryper tätt intill när mamman slår upp ögonen. Höra dotter fortsätta sova lugnt och gå upp tätt följd av hund för att möta stordotter läxläsandes i köket.

Mamman plockar fram degbunken med Hönöbrödsdeg från kylen och knådar ut, kavlar, naggar och gräddar i ugnen medan dotter studerar tyska. Och så lite då och då steg i trappan från vaknade döttrar som fått sova tills de sovit färdigt. Fram till mamman går döttrar och sjunker nyvaknade in i mammans famn för godmorgonkramar. En av de finaste stunder mamman vet.

Och så morgonpromenad med familjehund och sedan långfrukost med melodikryss och nybakt bröd. Melodikryss är en lördagstradition som uppskattas av hela familjen. Efter färdiglöst kryss gör stordottern och mamman sig iordning för att åka till blockflöjtsensembleövning.

Mamman stickar längst bak i salen medan dotter spelar med ensemblen. Vacker och underbart samstämd flöjtmusik fyller salen. Mamman stickar och njuter.

I eftermiddag skall en av de fiolspelande döttrarna åka till orkesterövning i stora staden. Då får pappan åka med medan mamman pysslar hemma. Det är fantastiskt att vi får vara med för att ta del av döttrarnas världar. Tacksamheten och glädjen över det är innerligt stor.

Fin lördag till er.