Musiklördag

Så får mamman återigen sitta med på blockflöjtsensemble-övning. Vacker blockflöjtsmusik fyller rummet och själen jublar. Stycket som spelas är polyfont och olika blockflöjtsstämmor liksom dansar sida vid sida samtidigt som de vävs in i varandra. Mamman njuter och stickar.

Dottern vill fortfarande ha med sin mamma på denna lördagsövning. Det är mamman innerligt glad och tacksam över. Det är gott att få vara med och ta del. Vara i döttrarnas världar.

Efter övningen skall mamman hem för att byta plats med pappan som skall köra in till staden för att gå med dottern på konsert i en av stadens kyrkor. Dottern skall få lyssna till blockflöjtisten tillika musikprofessorn Dan Laurin uppträda tillsammans med sin fru cembalisten Anna Paradiso Laurin. Det blir nog en riktigt fin konsert. Blockflöjt och cembalo ihop är magiskt vackert.

Mamman skall ordna och pyssla hemma under tiden med penicillinkurer, örondroppar, tvätt och annat. Det är också trevligt. Kanske hinns det med att sitta på kökstrappen i solen med stickningen ett tag också och så lite kramar på döttrar förstås.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.