Så får mamman återigen sitta med på blockflöjtsensemble-övning. Vacker blockflöjtsmusik fyller rummet och själen jublar. Stycket som spelas är polyfont och olika blockflöjtsstämmor liksom dansar sida vid sida samtidigt som de vävs in i varandra. Mamman njuter och stickar.

Dottern vill fortfarande ha med sin mamma på denna lördagsövning. Det är mamman innerligt glad och tacksam över. Det är gott att få vara med och ta del. Vara i döttrarnas världar.

Efter övningen skall mamman hem för att byta plats med pappan som skall köra in till staden för att gå med dottern på konsert i en av stadens kyrkor. Dottern skall få lyssna till blockflöjtisten tillika musikprofessorn Dan Laurin uppträda tillsammans med sin fru cembalisten Anna Paradiso Laurin. Det blir nog en riktigt fin konsert. Blockflöjt och cembalo ihop är magiskt vackert.

Mamman skall ordna och pyssla hemma under tiden med penicillinkurer, örondroppar, tvätt och annat. Det är också trevligt. Kanske hinns det med att sitta på kökstrappen i solen med stickningen ett tag också och så lite kramar på döttrar förstås.

Fin lördag till er.