Runt köksbordet

Vi sitter tillsammans runt köksbordet mamman och sjuka döttrar. Mamman är trött efter nätter med ytterst lite sömn och döttrar är trötta för att de är sjuka. Två döttrar är genomförkylda, en hostig med lätt inflammerade ögon och en har dubbelsidig öroninflammation. Det blir mycket te och varm saft och mys och prat och vilande och film. Och soppa.

Mamman stickar på ”Himmel och Hav”-Riddarin och en Hansel Hap sjal till mig samtidigt som jag lyssnar halvt på en podd kallad Mandarine’s.

Hon visar upp så många fina mönster Melody som mamman visar döttrar och så samlas vi en stund runt skärmen för att beundra allt fint. Det är gott att dela med sig av handarbetsglädje. De uppskattar vackra saker döttrarna och diskussionerna runt mönster och färg och form tar fart runt bordet samtidigt som det nyses och hostas.

Tur att mammans dator stängde ned sig nyss pga batteristopp då blev det dags att resa sig för att göra annat. Massa vardagspyssel som inte blivit gjort nu när vi är trötta.

Dags att bädda, starta tvätt, diska, sätta igång diskmaskin och sortera lite tvätt innan en dotter som är frisk skall hämtas hem från skolan. Och så borde vi äta lunch också.

Fin måndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.