Lite blandat

Idag har mamman en trött och lite ledsen dag. Tankarna virvlar runt i huvudet. Då är det bra att ta fram stickningen. Maska efter maska stickas i det som skall bli en ny Hansel Hap sjal och sinnet stillar sig lite efter ett tag. Det är meditativt att sticka.

Huvudet värker och själen är tyngd trots morgonbad i kallt vatten och frukost ute under blå himmel tillsammans med de underbara döttrarna.

Mamman har börjat våga bada trots kallt vatten för att det känns härligt befriande att vara med istället för att stå vid sidan om. Hopp i och hopp upp förvisso men ändå i med badkläder på. Döttrarna uttrycker glädje över detta beslut mamman tagit. Vara-med-beslutet.

Badet friskar upp och gör glatt men ändå vill sig inte humöret. Tankarna far runt. Kanske blir det bättre efter vardagssysslorna. Sängarna behöver bäddas, tvätt måste tvättas, golv skall dammsugas och bröd bakas. Bäst att sätta igång.

Fin onsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.