Vi vaknar till frost. Frost och blå himmel. Och fastän det är vackert blir jag orolig och lite ledsen. Hur skall det nu gå för äppelblommorna som precis slagit ut. Blir det några äpplen på våra träd. Och plommonträden och potatisen i jorden.

Och körsbärsträdets alla vackra blommor kommer dem ligga på marken när vi kommer ut.

Men nej, de sitter kvar och jag hoppas innerligt att det blir äpplen på våra träd trots köldknäpp.

Och så på eftermiddagen när jag tittar ut ser jag ett ymnigt snöfall. Överallt snö. En dotter tittar trött ut och säger ”ja ja det kommer smälta så fort det lägger sig på marken” och det har hon rätt i. Snön försvinner lika fort som den kom och så från vinter blir det åter vår. Konstigt med skiftningarna. Så snabbt. Så plötsligt. Och så vackert.

Idag har mamman storhandlat och städat och snart är det helgledigt för hela familjen. Vi skall bara lämna in mammabilen som efter att mått dåligt igår och blivit lagad plötsligt mår dåligt igen. ”Aj, aj, aj”, sa bilen och blinkade med ny skojsig skylt ”motor fel service nu”. Så, ja, så får det ju bli.

Fin helg till er.