Sovmorgon, morgonhundpromenad i regnig skog, lång familjefrukost med prat och skratt och så blir mamman och pappan kvar vid köksbordet med varsin extra kopp morgonkaffe.

Jag stickar medan pappan ordnar med lite dataarbete, döttrars prat och skratt hörs från övervåningen och familjehunden sover vid mina fötter. Det är en härligt stilla söndagsmorgon. Mamman stortrivs och stickar vidare på ärm till dotters tröja.

Till slut reser jag mig från stickningen för att göra den nu väldigt stora tvätthögen sällskap. Det är dags att sortera så att vi får rena kläder i våra garderober när veckan börjar. Med god bok i lurarna sorterar jag så tvättberget. Familjehunden lägger sig nära så att hon ser sin matte.

Medan mamman sorterar tvätt tar sig pappan an vår skrivare som inte velat fungera på ett tag. När mamman tar en liten tvätthögspaus och tittar in i köket syns knappt köksbordet för alla skrivardelar som ligger där. Han låter inte helt nöjd pappan så vi får se hur det går med den strejkande skrivaren.

Mamman fortsätter att pyssla med tvätt och annat, döttrar antingen leker eller gör skolarbete. Det är en väldigt trivsam pysseldag.

Fin söndag till er.