Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Trädgårdsrensning

Mamman som under flera dagar kanske veckor t o m tittat ut på köksträdgården och tänkt att där borde någon rensa vandrar ut utrustad med regnkläder, gummistövlar, spade, kratta och skottkärra.

Här skall i alla fall påbörjas en rensning tänker jag och rycker tag i än det ena och än det andra ogräset. Det har varit en väldigt torr sommar och eftersom vi inte vattnat har mycket vissnat ned och förstörts innan vi kunnat skörda.

Men vi har kunnat skörda mängder med persilja och lite dill. Mangolden växte fint ända tills rådjuren började söka sig föda i just den odlingslådan.

Nu så här på sensommarhösten kan jag konstatera att det varit ett fint år för brännässlor. De står i varenda låda frodigt gröna och tillsynes mycket glada över den fina jord de växer i.

’Hugg och slag’ tänker mamman som inte vill ta tag i nässlorna ens med trädgårdshandskeprydda händer. Jag hackar med spaden och slår sönder så mycket av nässlorna jag kan och vänder sedan ned allt i jorden. Visst måste det fungera som gröngödsling tänker jag.

Fortsatt fin lördag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.