Trädgårdsrensning

Mamman som under flera dagar kanske veckor t o m tittat ut på köksträdgården och tänkt att där borde någon rensa vandrar ut utrustad med regnkläder, gummistövlar, spade, kratta och skottkärra.

Här skall i alla fall påbörjas en rensning tänker jag och rycker tag i än det ena och än det andra ogräset. Det har varit en väldigt torr sommar och eftersom vi inte vattnat har mycket vissnat ned och förstörts innan vi kunnat skörda.

Men vi har kunnat skörda mängder med persilja och lite dill. Mangolden växte fint ända tills rådjuren började söka sig föda i just den odlingslådan.

Nu så här på sensommarhösten kan jag konstatera att det varit ett fint år för brännässlor. De står i varenda låda frodigt gröna och tillsynes mycket glada över den fina jord de växer i.

’Hugg och slag’ tänker mamman som inte vill ta tag i nässlorna ens med trädgårdshandskeprydda händer. Jag hackar med spaden och slår sönder så mycket av nässlorna jag kan och vänder sedan ned allt i jorden. Visst måste det fungera som gröngödsling tänker jag.

Fortsatt fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar på ”Trädgårdsrensning”

  1. Vi planterade och gjorde många nya land i år. Höstrensade ogräs nu och kunde också konstatera många brännässlor, så då tänkte jag på dig. Mina gick tack och lov att gräva upp och sedan ta upp med fingrarna genom att ta dem i rötterna. Jag passade också på att sätta vårlökar för att göra rensandet lite roligare, jag hoppas det blir fint i vår.

    Trevlig kväll!

    1. Hej Therese
      Det är så roligt att läsa dina kommentarer. Skönt att brännässlorna gick att ta bort.
      Fortsatt fin söndag till dig och dina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.