Så ringer väckarklockan och det är dags att påbörja en ny vecka.

Döttrar skall väckas, frukost tas fram, hund skall utfordras och promeneras med, gymnastikpåsar, nycklar och läxor skall med. Vi skall passa busstid för största dottern som skall till sin skola i stora staden.

Vanligtvis går det ganska smidigt på morgonen men idag var vi kanske lite tröttare än vanligt. Eller så var mamman lite tröttare eftersom förkylningen som gått runt här i familjen har satt sig i ögonen på mig istället för att bryta ut ordentligt.

Det blev lite tjafsigt och tråkigt den här morgonen men alla döttrar lämnades i tid till buss och skolor och upprörda känslor hann lugna ned sig.

När mamman kom hem och precis parkerat bilen kom jag på att jag tänkt åka till återvinningsstationen för att slänga skräp. Det glömde jag. Bak i bilen låg fortfarande allting kvar.

Den väldigt trötta delen av huvudet tänkte att skräpet ju kunde slängas senare. Men så beslutade mamman sig för att det är lika bra att få gjort det jag tänkt. Vila får jag göra sedan när skräpet slängts och hunden fått sin långpromenad.

Nu är skräpet slängt och det är dags att vandra ut på vår dagliga tur i skogen. Mamman vandrar och hunden springstudsar bredvid.

När vi kommer in skall jag hälla upp det sista kaffet ur termosen och ta mig en eller kanske två smörgåsar till medan jag stickar vidare på den stora sjalen med namnet ”Slow curves”. Det är ett fint mönsternamn och sjalen blir nog en sådan där härlig att svepa om sig och kura ihop i.

Fin måndag till er.