Så arbetar pappan igen förvisso bara i två veckor för att sedan åter ha semester men ändå det blir tomt. Vi är så vana vid att vara tillsammans nu att allt annat känns onaturligt och lite märkligt. Oavsett vad vi gör är tillsammans bäst.

Nu är mamman och döttrarna hemma lediga och vi låter dagen bli det den blir. Igår var en handlar-dag. En dag då vi provade badkläder och köpte nytt.

Och så åkte två döttrar till stora staden. En dotter skulle möta nyvunnen musikvän och då hjälpte den som är åka-tåg–spårvagn-och-buss-van sin syster att hitta rätt. Det tycker mamman är så fint. De hjälper varandra döttrarna och är beredda att ge av sig själva och sin tid. De är omtänksamma, lyhörda, inkännande och kloka och så har de så roligt ihop och talar ett eget språk som bara är deras. De skrattar efter halva meningar och vet precis vad de menar och glädjen är delad, gemensam och innerligt stor. Bättre kan det knappast bli. Mamman är innerligt tacksam.

Fin tisdag till er.