Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Svindlande lycka

Ibland är lyckan så ofattbart stor att mamman nästan får svindel. Ibland måste jag stanna upp och bara låta allt det fina i mitt liv liksom skölja över mig. Jag får vara mamma till den här fantastiska barnaskaran. För det är jag så innerligt tacksam.

Visst är tröttheten stor och bråken många emellanåt och visst får mamman möta många känslostormar både från döttrar och från mitt eget inre. Men lyckan den är oändligt mycket större än all trötthet och alla bråk.

Jag får prata till sent på kvällen med stordotter som nu möter livet på ett annat sätt än hon tidigare gjort. Hon som står med ett ben i barnvärlden och ett i vuxenvärlden. Det är förvirrande att vara både stor och liten samtidigt och tankarna, drömmarna och besvikelserna delar hon med oss. Det är vi så tacksamma för.

Och när vi lämnar vårt hem på morgonen för skolfärd och mamman vänder sig om för att gå tillbaka till bilen efter att ha låst ytterdörren och ser fyra döttrar glatt pratandes i bilen då blir jag alldeles yr av alla starka känslor. De som sitter där och nu börjar bli stora, de är våra. Våra fina som delar sina tankar och sin värld med oss samtidigt som de har en egen systravärld. Det finns så mycket att vara tacksam för. Idag är jag extra tacksam för min familj. De som är hela mitt liv.

Fin fredag till er.

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.