Sportlov, stickning, bok och utflykter

Vi har haft sportlov och snöväder och gått på promenader och varit på vandringsutflykt med grill-lunch och så har vi krupit upp i soffan med varma filtar och haft filmtittning och så har vi bakat, lagat mat och handarbetat.

Mamman har stickat och tittat på konståkningstävlingarna i OS. Ullmössor har påbörjats och blivit färdiga.

Döttrar gör egna mönster som mamman stickar fram maska för maska. Ju mer vi förstår desto mer vågar vi. För någon dag sedan lånade vi en bok om gotländska stickmönster på biblioteket. Boken är full av gamla historiska mönster som vi kan använda till tröjor, koftor, mössor och vantar. Det är fantastiskt.

På en av de första sidorna i boken hittar mamman ett fint citat:

Hur skulle det se ut månne om alla, gamla och unga, skulle slå sig på sticksöm ett tag? Skratt och glam och gåtor och frågor och sagor och upplevelser ur eget liv och andras omkring skulle slå sig om maskorna. Och sen när man såg på dessa ting, komna genom egna fingrar maska för maska, så skulle de tala sitt eget tysta språk: kommer du ihåg? Kommer du ihåg?

Hermanna Stengård

Vackra ord om stickning, handarbete och långsamhet. Att arbeta fram något maska för maska är vackert och ovärderligt. Och så handlar det om att vara tillsammans. Över generationsgränser. Tillsammans. Att arbeta med något länge och i stillhet. Det är fint.

Fin tisdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.