Mammabilen är inlämnad till bildoktorn. Den mår inte alls bra och skall lagas. Igår eftermiddag ville den inte starta alls. Som tur var kunde pappan avbryta sitt arbete för att hämta dotter i skolan. Det var bra och tur.

Pappan ordnade snabbt med bilmekanikern så att mammabilen kan lagas så fort som möjligt. Och så lyckades vi få igång bilen också lagom för att köra till verkstaden. Tydligen är startmotorn sönder och delar i den behöver bytas. Mamman är tacksam för alla som kan sådana här praktiska saker och hjälper till att ordna så att jag kan använda bilen igen.

Det är som en helt främmande värld bilordnarvärlden. Mamman förstår liksom inte termerna och hör och förstår fel. ”Det är nog kolijoxen i startmotorn som är slut och behöver bytas” hörde mamman och tänkte att det var ett konstigt namn på en bildel. Väldigt Astrid-Lindgren-inspirerat hann jag tänka innan pappan klargjorde så att jag nästan förstod. Hursomhelst skall startmotorn plockas isär och delar skall bytas och jag nöjer mig glatt med den förklaringen och ser fram emot att så småningom få hem mammabilen igen.

Medan mammabilen är hos bildoktorn har vi en hemmadag med ordnande och pysslande och lite stickning. Utomhus är det oerhört fint med flera minusgrader, frost, snö, blå himmel och sol. Det njuter vi av.

Fin fredag till er.