Ugnsvärme: 175 grader Tid: ca 15 minuter  Mängd: ca 20 kakor (men det beror på hur stora kakor du gör)

  • 200g Smör
  • 2dl Farinsocker
  • 2dl Strösocker
  • 2st Ägg
  • 3dl Mjöl
  • 0,5tsk Salt
  • 0,5tsk Bakpulver
  • 1stk Vaniljsocker
  • 7dl Havregryn
  • 4dl Choklad
  • 2dl Rostade valnötter

Dela smöret i små bitar, lägg i en stor bunke och vispa tills smöret blir krämigt. Häll i farin, strösocker och vaniljsocker och vispa tills smeten är pösig. Blanda ned äggen.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Blanda sedan under varsam omrörning ned mjölblandningen i smör-socker-ägg-smeten. Blanda nu ned havregryn, finhackade chokladbitar och rostade nötter i smeten. Rör försiktigt tills allt är blandat.

Grädda i ugnen ca 15 minuter i 175 grader. Vi brukar baka ut så att vi får varsin nygräddad kaka. Resten av degen formar vi till en rulle och fryser in. På det sättet kan vi ta fram rullen ur frysen, skära till så många kakor vi vill ha och avnjuta alldeles nybakade seglarkakor när andan faller på. Smart att frysa in också så att vi inte äter upp allt med en gång vilket lätt händer med så goda kakor!

Och förresten, varför heter det Seglarkakor? Jo, för att receptet är hämtat från en Vlogg som mamman och pappan följer med stor glädje – Gone with the Wynns.

Paret Wynn följer sin dröm och sina hjärtan precis som vi försöker att göra. Vi har helt enkelt olika men lika storslagna äventyr.

Receptet här ovan är en översättning och svensk anpassning av Nikkis recept. Hennes kakor heter Big, Chewy Chocolate Chip Cookies och vårt heter Seglarkakor. Besök paret Wynn så förstår ni varför.

Etiketter: Gone with the wynns, seglarkakor