Länge sitter mamman kvar vid köksbordet iklädd nattlinne och stickad kofta. Vi har ätit en sen frukost och blivit kvar runt frukostbordet pratandes om allt möjligt. När alla lämnat bordet blir mamman ensam kvar. I knäet ligger stickningen som skall bli pappakofta och framför mig står kaffekoppen. Adventsljusstakens tre ljus lyser och mamman myser. Det är julledigt och vi låter dagen gå i sakta lunk. På övervåningen spelar någon elorgel och någon städar och några pysslar för fullt.

Vi har lite julförberedelser kvar att göra men mest ser vi till att vara lediga tillsammans och ta det lugnt. Mamman blandade till en ny pepparkaksdeg igår enligt min mormors recept och den skall bakas ut idag och så skall pappan handla lite mat och mamman behöver baka lite bröd och så vill jag tvätta alla våra sängkläder. Men först vill jag sticka bara en maska till och en till och riktigt njuta av att vi alla är lediga och inte har några tider att passa.

Fin fredag till er.