Idag blev det alldeles tokigt advents-städigt. Efter frukost startade vi långkok och så kom pappan på att vi kunde flytta undan bord, stolar, kökssoffa, mattor och annat för att skura golv med linoljesåpa. Så på första advent efter att ha tänt det första ljuset har vi julstädat tillsammans. 


Mamman har skurat fönstersmygar och torkat av ventiler. Medan pappan såpaskurade golv såg han att mamman torkade ventiler med skurtrasa och sade att de går lätt att ta bort för att kunna rengöra ordentligt. Det gjorde mamman. Fy så inte roligt det var. Flugor och smuts och läskigt. Att bara torka av gjorde ju inte särskilt rent insåg mamman och plockade istället bort samtliga ventiler och skurade ordentligt rent med svamp och diskmedel. Frånluftsventilerna fick sig också en grundlig rengöring. 

Nu luktar det linoljesåpa, renskurat furugolv och gryta och så känns det som om luften är friskare när alla ventiler är rena. Härligt!

Fin första advent till er.