I ett hus utan el blir det väldigt tyst och många av sysslorna får som stå på vänt. Det kan vara både stressande och skönt.

Först blev mamman väldigt stressad när jag efter att ha kommit in från en skön morgonpromenad tänkte börja ordna och pyssla. Jag tänkte mig frysa in bröd, rensa persilja från trädgården och frysa in, dammsuga, tvätta och baka mer bröd men så insåg jag att ström behövs till många av de sysslorna. Jag kunde förstås öppnat frysen ändå men om strömavbrottet blev långvarigt ville jag inte öppna frysen i onödan. Kylan där inne vill vi ju behålla så länge som möjligt. Bakar gör ju mamman ganska ofta utan hushållsassistent ändå men det är så mycket lättare att använda den. 

Det fick bli ordnande med andra sysslor istället och lite pianospel. Efter insikten att det går fint att göra allt det där andra sedan kändes det mycket bättre. Ibland kan det bästa vara att bara ta det lugnt. Så det gjorde jag och tror att det behövdes. 

Nu vandrar mamman lite långsammare fastän strömmen i alla fall för tillfället är tillbaka och jag gör en sak i taget för inte är det så hemskt bråttom egentligen. Som jag själv brukar säga ”en fot framför den andra och ett steg i taget så kommer vi så stilla framåt”. Ibland är det svårt att lyssna till sina egna klokheter men bra när det lyckas.

Fin fredag till er.