Mamman vaknar tidigt och ger sig ut på morgonvandring med hunden. Jag vandrar genom fågelkvitterskogar och förbi böljande ängar och tänker att jag är så tacksam att detta är vår plats på jorden. Vi får bo här på en av de vackraste platser jag någonsin sett.


Idag är det midsommar och det skulle regnat men just nu på morgonen skiner solen och det är ljummet i luften. 

Midsommar, det är ett konstigt namn egentligen. Mitt i sommaren när det precis känns som om den börjat. Men det har säkert med solståndet att göra och inte att det är mitt-i-sommaren. 


Mamman är i alla fall glad att det är sommar. Jag njuter av trädgård, morgonpromenader, ljusa kvällar och sommarlediga döttrar som leker från tidig morgon till sen kväll. Det är gott att vara tillsammans i ledighet.

Idag skall vi klä midsommarstång tillsammans med trevliga grannar. På bygdesommarsammankomsten brukar barn leka tillsammans oavsett åldersskillnad och vi pratar, dansar och sjunger och någon spelar folkmusik om vädret tillåter.

Oftast brukar vi träffa storfamiljen på eftermiddagen men i år är några i vår familj förkylda så den sammankomsten får vi ta en annan dag. Vi skall laga mat, baka sommartårta, äta god mat och bara vara. Vi skall njuta av trädgård, varandra och döttrar och kanske skall vi spela något spel tillsammans.

Nu är det dags att ordna med frukost, plocka ur diskmaskinen och ordna med dagen.

Önskar er en riktigt fin midsommar.

Etiketter: ängar, barn, dans, diskmaskin, döttrar, frukost, grannar, mamman, midsommar, promenad, säng, skog, sommartårta, storfamilj