Trädgårdsprat

Det promenerande äldre paret vandrar förbi och stannar till för att prata en stund. Mamman sitter skräddare på ett berg i vår trädgård med familjehunden tätt intill och njuter av det fina vädret. Innan vi satte oss här hunden och jag har vi vandrat i skogen och vattnat på planteringarna med nysådda frön.

”Begrundar du meningen med livet?”, säger mannen och mamman svarar ”Ja, faktiskt”. ”Tänkte det”,säger han då, och fortsätter ”Det liksom syntes på dig, och så tror jag att du kom fram till familj, lugn och trädgård.” ”Ja”, svarar jag.

Då säger kvinnan  ”när jag ser dig kommer jag att tänka på min mamma. Hon sade alltid, plantera ett frö så har du alltid något att se fram emot”. 

Det finns så många kloka fina människor. Så många snälla och omtänksamma. 

Mamman som annars känt sig lite nedstämd idag känner tacksamhet över snälla ord, fina människor och en liten pratstund i förbifarten så här i trädgården.

Dagen idag är en fin dag. Fin tisdag till er.

Etiketter: berg, familjehund, frö, kloka, mamman, människor, omtänksam, ord, par, , skog, tacksam, Trädgård

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Trädgårdsprat”

  1. Vilket fint möte! Och så känner jag också ofta när jag går runt i min trädgård…hur den bjuder på förväntan och längtan och förundran…precis som livet självt fast utan all den där oron som omvärlden ofta inger en. Fin tisdag till er också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.