Det är påsklov och vi gläder oss åt att inte behöva passa några tider förutom lite mattider då och då förstås. 

Vi vaknar när vi sovit färdigt, går ut med familjehunden, hälsar på bondens kor med nyfödda kalvar, äter frukost länge, tittar på garn från Ölands Ullcentrum och planerar nästa stickprojekt medan mamman försöker lära sig att sticka lagom stora knapphål. Vi gör det som faller oss in och det är underbart.

Efter lunch kom döttrarna på att de skulle på upptäcktsfärd i skogarna runtomkring vårt hus. Snabbt packade de ihop lite matsäck i mammans stabila ryggsäck och gav sig iväg iklädda ordentliga kläder som tål vått väder och på fötterna hade de gummistövlar eller vandringskängor. Mamman önskade att en mobiltelefon skulle packas ned också för säkerhets skull, utifall att vandringen blev lite längre och snedare än döttrarna tänkt.

Under tiden ordnar mamman med tvätt och disk, klappar på familjehunden och fortsätter stickandet på Loppa koftan. 

Det är påsklov och vi är lediga med massvis av tillsammanstid. Det är mamman tacksam för.

Fin onsdag till er.

Etiketter: bonde, döttrar, familj, garn, gummistövlar, hund, kalvar, kängor, ledig, mamman, Ölands Ullcentrum, påsklov, sticka, tillsammans, upptäcktsfärd