Skridskodagen

Mamman har blivit riktigt förkyld men döttrarna börjar må bättre. 

Imorse när vi vaknade var det kallt, solen lyste från en klarblå himmel och pappan var ledig. ”Skridskor” ropade döttrarna. Så det fick det bli.

Efter frukost gick två döttrar till grannen för att fråga om vi fick åka på hans damm. Det fick vi och hela förmiddagen spenderandes åkande på isen alldeles nära vårt eget hus. 

Mamman som är förkylningstrött tänkte att jag skulle stå där ute i friskluften för att titta på men det är svårt när solen skiner, skridskorna ligger i den stora medhavda väskan och isen är där alldeles framför mig. Mamman åkte hela förmiddagen och blev väldigt trött men det var det värt. Att åka skridskor är bland det roligaste jag vet. 
Idag lärde sig också minsta dottern att åka skridskor. När hon först klev ut på isen var det väldigt knepigt att åka men efter någon timme med stöd och hjälp åkte hon alldeles själv. Fantastiskt!

Det är underbart roligt att göra saker tillsammans hela familjen. Det gör oss glada och harmoniska. Tillsammans är bäst.

God natt till er.

Etiketter: döttrar, is, ledig, mamman, pappan, skridskor, sol, tillsammans

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.