Ledigt

Mamman har ordnat och pysslat med hemmasaker. Alla sängar är bäddade, disken diskad, diskmaskinen urplockad, tvätten tvättad och torkad och golven är dammsugade.

Döttrarna är sportlovslediga och mamman likaså. Nu när förkylningarna flyttat in här tar vi det lugnt. Vi njuter av ledighet och hamnar i tv-rummet där vi tittar på film tillsammans. Största dottern flätar mammans hår och jag stickar färdigt ett par strumpor till mittendottern och påbörjar ännu ett par till näst yngsta dottern. Garnet har döttrarna valt själva och blir så glada åt nya strumpor, stickade av mamman. 

Vi tittar på film och pratar och döttrarna tycker att det är gott att mamman sitter med för att titta på hela filmen. Inga avbrott, inget ”mamma skall bara göra det och detta”, vi är tillsammans och har det bra. Det är lov och vi får lov från måsten med väckarklockor, tidiga morgnar, läxor och sena skoleftermiddagar.

Fin måndag till er.

Etiketter: döttrar, film, ledig, mamman, tillsammans

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.