Host och prosit

Så är de då så förkylda och hostiga döttrarna att det sätter igen sig i luftrören på nätterna. Mamman sover med tre döttrar på soffan för att vara nära badrum ifall det skulle behövas. 

Det här var en märklig sjuka som började med kraftig huvudvärk och sedan fortsatte med rejäl förkylning som kom smygande och blev värre för varje dag. 

Stordottern är nästan slutkörd av sin förkylning som inte vill släppa taget utan bara blir jobbigare. Hon är trött och blir samtidigt väldigt stressad av allt hon missar i skolan. Mamman får hjälpa och lugna. Vi arbetar på här hemma när dottern orkar. 

Mamman ordnar och pysslar för att döttrarna skall ha det bra trots att de inte mår så bra. Till onda halsar serveras varmt vatten med färsk ingefära, citron och lokalproducerad honung. De små döttrarna vill ha glass så mamman får nog ta en tur till affären idag för att handla lite olika sorter till alla förkylda och hostiga. Det behövs säkert mer citron också när jag ändå är där och kanske lite mer ingefära.

Fin fredag till er.

Etiketter: citron, döttrar, förkylda, glass, honung, hosta, ingefära, läxor, sjuka, stressad, trött

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Ett svar till “Host och prosit”

  1. Stackars er! Hoppas ni kryar på er snart! Och det låter precis som det vi har haft och är i sluttampen av! Huvudvärk, ont i kroppen, feber och till sist hosta. Jag trodde att jag skulle klara mig men idag har jag så ont i huvudet att jag vet inte var jag ska ta vägen! Skönt att det går mot vår ändå och att man ska slippa fler förkylningar och sånt trist! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.