Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Host och prosit

Så är de då så förkylda och hostiga döttrarna att det sätter igen sig i luftrören på nätterna. Mamman sover med tre döttrar på soffan för att vara nära badrum ifall det skulle behövas. 

Det här var en märklig sjuka som började med kraftig huvudvärk och sedan fortsatte med rejäl förkylning som kom smygande och blev värre för varje dag. 

Stordottern är nästan slutkörd av sin förkylning som inte vill släppa taget utan bara blir jobbigare. Hon är trött och blir samtidigt väldigt stressad av allt hon missar i skolan. Mamman får hjälpa och lugna. Vi arbetar på här hemma när dottern orkar. 

Mamman ordnar och pysslar för att döttrarna skall ha det bra trots att de inte mår så bra. Till onda halsar serveras varmt vatten med färsk ingefära, citron och lokalproducerad honung. De små döttrarna vill ha glass så mamman får nog ta en tur till affären idag för att handla lite olika sorter till alla förkylda och hostiga. Det behövs säkert mer citron också när jag ändå är där och kanske lite mer ingefära.

Fin fredag till er.

Etiketter: citron, döttrar, förkylda, glass, honung, hosta, ingefära, läxor, sjuka, stressad, trött

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.