En härligt långsam söndag

Det är en sådan där långsam söndag när vi inte får särskilt mycket gjort alls. Mamman stickar färdigt minsta dotterns andra strumpa och påbörjar ett nytt par till mittendottern. 

Mamman sitter i kökssoffan och pappan på en stol på andra sidan bordet. Vi småpratar lite då och då men sitter mest tillsammans stilla. Strumpstickorna klingar till emellanåt, döttrar leker på övervåningen och hunden sover vid mina fötter. Jag tittar upp på dig från min stickning och tänker att det här är ändå allt; allt i mitt liv. Du och våra barn är min skatt. Ni betyder allt och är oändligt värdefulla. Med dig är jag helt och hållet mig själv. Nära dig mår jag som bäst.

Jag skulle kunna sitta så här en evighet. Jag önskar att vi kunde få vara tillsammans hela dagar, varje dag. Det vore underbart.

Vi sitter kvar här i köket ett litet tag till, du arbetandes med en ritning och jag stickandes på en ny strumpa. Jag njuter av stunden vi är i just nu. Njuter av ljudet av lekande barn och en lätt snarkande hund.

Det här är en fin och härligt långsam dag.

Fortsatt fin söndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.