Familjehunds-väckarklocka

Familjehunden vandrar oroligt fram och tillbaks mellan döttrars sovsal och mammans och pappans sovrum. Små tassar trampar fram och tillbaks. Fram och tillbaks. Mamman slumrar. Hunden fortsätter. I mammans morgontrötta hjärna formas tanken att hunden nog behöver ut. Kanske nu. Fort.

Så vaknar vi då ganska tidigt och snabbt trots att det är helg. Idag var hunden väckarklocka. Med mig ut får jag två döttrar. Vi ger oss ut i skogen på långpromenad. Hunden springer lös och döttrarna bubbelpratar nästan hela vägen. De samlar pinnar som skall bli pilbågar och pilar och visar mamman alla ställen i skogen som de brukar leka på. Nästan en timme vandrar vi. Våra näsor blir alldeles kalla och kinderna friskt röda. Det är gott att få med sig sällskap på morgonpromenaden. Familjehunden springer glatt mellan oss och ser ut att trivas lite extra.

Så kommer vi in i värmen igen i lagom tid för att ordna med framplockning av frukost till Melodikrysset. Det är lördag och vi är lediga. Tillsammans. Det är gott.

Idag skall mamman sticka strumpa till minsta dottern och kanske baka lite och så skall jag bädda sängar, tvätta, diska och dammsuga förstås.

Fin lördag till er.

Etiketter: döttrar, familjehunden, helg, hunden, mamman, melodikryss, morgonpromenad, skogen, sovrum, sovsal

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.