Lördag

Det är lördag och vi sover tills vi vaknar. Inte en enda väckarklocka ljuder genom morgontystnaden. 

Det är mer än skönt att vakna när det är ljust ute istället för att väckas när det fortfarande känns som natt. 

Mamman morgonvandrar med familjehunden i ett landskap täckt av frost. Det är härligt att morgonpromenera i ett solupplyst frostbeklätt morgonlandskap.

Så kommer vi in igen och möts av kaffedoft och trivsamt slammer från köket. Det ordnas med frukost och mamman hjälper till så fort tassar torkats och hunden fått sin frukost.

Vi löser melodikryss och äter frukost samtidigt. Döttrarna ömsom hejar på och fnissar åt mamman och pappan som hyssjar när vi vill lyssna till Eldemans musikkluriga frågor. Till vår hjälp har vi som vanligt via etern glada kryssarvänner som ger ledtrådar när vi inte kommer på svaren. Krysset är en trevlig gemenskapstradition så här om lördagarna.

Idag skall stordottern spela med sin ensemble och pappan skall storhandla mat. Det skall bli skönt att återigen fylla på i kyl, frys och skafferi. Skönt att slippa småhandla nästan varje dag. 

Mamman skall tvätta, sortera tvätt, bädda sängar, dammsuga, pyssla och ordna i största allmänhet och kanske sticka lite på en strumpa. Stordottern håller på att lära mamman strumpstickning. Det är roligt och väldigt pilligt med alla stickor som liksom är ivägen för varandra. Men det går ganska bra och är riktigt roligt.

Fin lördag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.