Det är lördag och vi sover tills vi vaknar. Inte en enda väckarklocka ljuder genom morgontystnaden. 

Det är mer än skönt att vakna när det är ljust ute istället för att väckas när det fortfarande känns som natt. 

Mamman morgonvandrar med familjehunden i ett landskap täckt av frost. Det är härligt att morgonpromenera i ett solupplyst frostbeklätt morgonlandskap.

Så kommer vi in igen och möts av kaffedoft och trivsamt slammer från köket. Det ordnas med frukost och mamman hjälper till så fort tassar torkats och hunden fått sin frukost.

Vi löser melodikryss och äter frukost samtidigt. Döttrarna ömsom hejar på och fnissar åt mamman och pappan som hyssjar när vi vill lyssna till Eldemans musikkluriga frågor. Till vår hjälp har vi som vanligt via etern glada kryssarvänner som ger ledtrådar när vi inte kommer på svaren. Krysset är en trevlig gemenskapstradition så här om lördagarna.

Idag skall stordottern spela med sin ensemble och pappan skall storhandla mat. Det skall bli skönt att återigen fylla på i kyl, frys och skafferi. Skönt att slippa småhandla nästan varje dag. 

Mamman skall tvätta, sortera tvätt, bädda sängar, dammsuga, pyssla och ordna i största allmänhet och kanske sticka lite på en strumpa. Stordottern håller på att lära mamman strumpstickning. Det är roligt och väldigt pilligt med alla stickor som liksom är ivägen för varandra. Men det går ganska bra och är riktigt roligt.

Fin lördag till er.

Etiketter: bädda, diska, dottern, ensemble, frukost, hund, ljust, mamman, melodikryss, morgonpromenad, mörker, sova, sticka, strumpor, strumpstickor, tvätta, väckarklockor, vakna