Långhelg

Mamman njuter av utomhusdagar och trädgårdsarbete. Döttrarna leker i timmar, det badas, kastas boll, görs pilbågar och bollträn. 

Det är blå himmel, sol, varmt och vi fikar utomhus. Hängmattorna hänger uppe i flera dagar och döttrars fötter är alldeles lortiga av barfotaspring. 

Det börjar kännas sommarlov då dagarna bara är och kvällarna blir underbart långa. Ingen vill gå in. Fårskinnsfällar, filtar och stormlyktor plockas ut till utemöbeln som pappan byggt. 

Vi sitter länge ute tillsammans medan alla sovrumsfönster står vidöppna för att vi skall få lite svalka över natten.

Det är långhelg och vi får en försmak av semester, sommarlov och lugn. Mammans själ mår bra. Och så har vi melodikryssat och träffat barndomsvän med livskamrat. Det ger dagen extra guldkant.

Fin lördag till er.

Etiketter: bada, barndomsvän, boll, döttrar, hängmatta, lek, livskamrat, lortiga fötter, mamman, pappan, pilbåge, själ, Trädgård, utomhus

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.