Lite knasigt fast mest bra.

Det är spännande där här med växtsäsonger och tillgång på växter.   

Ibland finns växterna i blomsterhandeln i början på april och ibland finns de inte. Nästan tomt var det på perenner när mamman skulle födelsedagshandla till den grävda rabatten. Löjligt. Samtidigt blev det en mysig utflykt fast en dotter tyckte förstås att det luktade konstigt där vi gick och blev alldeles yr och illamående och måste gå ut. Och en blev sur för att det inte fanns det vi skulle ha och en annan körde på nästan allting med vagnen som vi ju egentligen inte behövde. Stämningen i bilen kanske blev lite tryckt och mamman blev lite ledsen eller kanske ganska mycket ledsen. Inte för att vi inte fann blommorna vi tänkt köpa utan för att det bråkades och plockades fram avighumör på mammans dag. 

Men så när vi kommit hem, fått lunch och vilat blev alla lugna och glada igen. Mamman fick gå undan för att bläddra i en bok och sticka en stund. Sitta i lugn för att hitta rätt i humöret.

Så fann vi födelsedagsstämningen igen lite senare på kvällen och mamman blev födelsedagssjungen för i kanon. Fantastiskt. Och så fick jag chokladmuffins med eget ljus i. 

Allt som allt en fin födelsedag.

Fin måndagskväll till er.

Etiketter: avig, bok, dotter, födelsedag, humör, mamman, muffins, säsong, sticka, tillgång, Trädgård, växter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.