Största dotterns födelsedag

Mamman blev mamma idag för femton år sedan. Jag kan fortfarande känna hur det kändes att hålla den pyttelilla bebiskroppen i mina armar. Hur stort, underbart, naturligt, vant, märkligt och främmande det var att ta hand om en alldeles ny liten människa. 

Mamman minns hur överväldigande det var att axla ansvaret att vara förälder. Överväldigande och underbart. Hon har lärt oss så mycket största dottern. Lärt oss att vara föräldrar. Vi har provat oss fram och säkert gjort många fel men hon har alltid varit och är oändligt älskad för att hon är hon. För att hon finns. Vi är så glada och tacksamma för att hon är vår dotter.

 

Idag firar vi en vacker ung kvinna. En ung kvinna med ett ben i barnvärlden och ett i vuxenvärlden. Hon har blivit en klok och fin människa. En människa med empati, förståelse, omtanke och kärlek. Hon är lekfull, karismatisk, musikalisk och intelligent. Hon står med båda fötterna på jorden samtidigt som hon ibland svävar iväg i dagdrömmar och tankspriddhet. Precis som det skall vara.

Idag är jag tacksam för att vi får vara föräldrar. Tacksam för det uppdrag mamman finner störst och absolut viktigast i livet.

Fin torsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.