Söndag på kökssoffan

Långsamt blir mamman lite piggare för var dag. Kroppen är trött och förkyld och mycket tid spenderas vilandes på kökssoffan.

På spisen står långkok som pappan satte igång igår. Det luktar gott. Mamman har orkat sätta igång hushållsassistenten för att blanda till bröddeg. I frysen är det nu tomt på bröd då mamman varit så dålig några dagar att jag helt enkelt inte orkat. Men idag gör jag ett försök.

Orken räckte inte så värst långt förstås så nu sitter mamman åter på kökssoffan med en stickning i händerna vilandes medan maskinen snurrar på. Det dröjer ett litet tag innan ytterligare en deg skall laddas i ny bunke.

Fin söndag till er.

Etiketter: bröd, hushållsassistent, kökssoffan, långkok, mamman, pappan, stickning

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar till “Söndag på kökssoffan”

    1. Hej Svintoflickan
      Resten av familjen är piggare. Jag går här i min förkylningsdvala. Dricker mycket te!

      Önskar dig och dina en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.