Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

En trött dag

Efter att ha kämpat med döttrars hostor, feber och andra influensasymtom dag som natt har nu mamman landat på kökssoffan slutkörd och febrig. Kroppen vill inte resa sig för att sköta om saker här hemma. Diskmaskinen är full med ren disk, på köksbänken står den smutsiga disken, sängarna är inte bäddade, golvet inte dammsuget och tvätthögen är inte sorterad. Utanför-hemmet-jobbet var inte att tänka på varken idag eller imorgon.

Vi lufsar runt här i vår värld i långsam takt och mamman får låta saker vara idag. Idag tar jag det lugnt, kramar på barn som fortfarande är hemma från skolor, klappar på familjehunden, tittar på Kammebornias podcast och sveper varma filtar om mig. 

Podcast visste jag inte vad det var innan Kammebornia skapade sin. Mamman är inte särskilt teknisk och kan inte mycket i den digitala världen men jag njuter av att se, lyssna och uppleva den fantastiska värld Pia och Dennis låter oss ta del av en liten stund då och då. För det är jag tacksam idag och många andra dagar. I sin senaste podcast läste Pia en dikt som drabbade mig. ’Ja, så är det’, tänkte jag, och var tvungen att lägga mig ned på kökssoffan för att vila sinnet. 

Nu är det dags att göra te till mammans onda hals och vila allt jag kan innan kroppen skall tvingas upp och ut för att hämta dotter i skolan.

Fin onsdag till er.

Etiketter: disk, diskmaskin, feber, hosta, influensa, Kammebornia, kökssoffa, mamman, podcast, te, trött, tvätt, vila

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.