Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Lördag

Idag har mamman vandrat i skogen länge. På leriga stigar har vi gått familjehunden och jag.

Då och då har mamman stannat till för att bara njuta av att titta upp mot himlen. Långt upp sträcker sig träden som för att möta den blå himlen. Solens ljus silas ned genom grenverket och värmer mitt ansikte. Det känns vår.

När vi kommer hem igen lyssnar familjen på Bo Kaspers Orkester och en melodislinga möter mig och liksom landar i själen när jag kommer in i vårt kök, ’Jag har så svårt att förstå den här världen. Är jag den enda kvar av mitt slag?’ Jag vet förstås att jag inte är den enda kvar av mitt slag. Det är tur att maken tänker likadant och så finns det några till, några glada ”dinosaurie-vänner” som vi skämtsamt kallar oss. Vi som vill gå mot strömmen trots starkt motstånd. Vi som vill bestämma och välja våra liv själva. Vi som alltid prioriterar familjen. Vi som är utrotningshotade och vägrar att välja konformitet. Till de vännerna går tankarna när musiken landar i hjärtat. Gott.

Det är lördag och maken och jag har löst melodikryss. De döttrar som orkar leker och några vilar på soffan. Mamman blandar deg till hamburgerbröd och skall snart åka till affären för att handla lite matvaror.

Det är helg och vi är lediga. Lediga från väckarklocksmorgnar. Härligt.

Fin lördag till er.

Etiketter: baka, Bo Kaspers Orkester, deg, döttrar, familj, hamburgerbröd, lördag, mamman, melodikryss, promenad, skog, träd, väckarklocka

« »

© 2019 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.