Lördag

Idag har mamman vandrat i skogen länge. På leriga stigar har vi gått familjehunden och jag.

Då och då har mamman stannat till för att bara njuta av att titta upp mot himlen. Långt upp sträcker sig träden som för att möta den blå himlen. Solens ljus silas ned genom grenverket och värmer mitt ansikte. Det känns vår.

När vi kommer hem igen lyssnar familjen på Bo Kaspers Orkester och en melodislinga möter mig och liksom landar i själen när jag kommer in i vårt kök, ’Jag har så svårt att förstå den här världen. Är jag den enda kvar av mitt slag?’ Jag vet förstås att jag inte är den enda kvar av mitt slag. Det är tur att maken tänker likadant och så finns det några till, några glada ”dinosaurie-vänner” som vi skämtsamt kallar oss. Vi som vill gå mot strömmen trots starkt motstånd. Vi som vill bestämma och välja våra liv själva. Vi som alltid prioriterar familjen. Vi som är utrotningshotade och vägrar att välja konformitet. Till de vännerna går tankarna när musiken landar i hjärtat. Gott.

Det är lördag och maken och jag har löst melodikryss. De döttrar som orkar leker och några vilar på soffan. Mamman blandar deg till hamburgerbröd och skall snart åka till affären för att handla lite matvaror.

Det är helg och vi är lediga. Lediga från väckarklocksmorgnar. Härligt.

Fin lördag till er.

Etiketter: baka, Bo Kaspers Orkester, deg, döttrar, familj, hamburgerbröd, lördag, mamman, melodikryss, promenad, skog, träd, väckarklocka

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Lördag”

 1. Hej Fembarnsmamman,

  Jag vill bara berätta för dig att din blogg är fantastisk! Det har betytt och betyder så oerhört mycket för mig att veta att det finns fler som tänker som jag. Ditt sätt att berätta om dina tankar och funderingar är underbart och jag känner ett lugn när jag läser dina rader. Jag har i mitt liv upplevt många jobbiga händelser i form av konflikter med familjemedlemmar/släkt som inte vill eller kan förstå och i perioder har jag mått mycket dåligt över det. Men jag övar mig på att hitta tillbaka till mitt gamla jag och finna sinnesro, ork och mod att stå stark i det som är min inre övertygelse. Du en fantastisk människa som delar med dig och utan att du vetat om det, så ger det du skriver mig ett stort stöd i min vardag.

  Varma hälsningar från Evelina

  1. Hej Evelina
   Dina ord mig rörd, glad och tacksam. Det känns fantastiskt och stort att få läsa det här om mig och min blogg. Det gör mig glad att jag kan vara ett tankestöd i en annan människas liv.
   Jag vill så gärna att vi skall vara snälla mot varandra. Snällhet och omtanke behövs det mycket av.

   Stort tack för dina fina ord. Jag uppskattar det verkligen.

   Fin vecka till dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.