Förväntan och julstök

Döttrarna har svårt att sova. Mamman sitter i fotändan på en av sängarna och hör hur döttrarna vrider sig av och an. Det är svårt att koppla av när förväntan ligger i luften. Förväntan på en barnmagisk jul. 

Det sista magiska skall mamman och pappan ordna innan vi lägger oss för att sova denna natt. Pappan  stökar redan runt därnere i köket. Det är förtjusande magiskt att få lyssna till julstök så här på håll. Oftast brukar mamman stöka runt inför högtider men nu sitter jag här och väntar in sömnen hos förväntansfulla barn. Sitter och njuter av att lyssna till pappan som ordnar med griljering av julskinkan och av döttrars allt lugnare andning allteftersom de slappnar av.

Det känns nästan som om också mamman somnar till men det går ju inte nu när julklapparna skall slås in i vackra papper. Kanske skall jag bara vila lite. Bara två minuter med ögonen stängda. Sedan slår vi in paketen samtidigt som vi dricker vårt kvällste.

En fin och välsignad jul önskar jag er alla.

Etiketter: barn, döttrar, griljera, julskinka, julstök, mamman, pappan, vila

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Förväntan och julstök”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.