Söndagspyssel

Mamman som idag mår lite bättre stickar mössa och bakar bröd. 

Mössan stickas på rundsticka vilket är nytt för mig. Lite klurigt är det men väldigt roligt. Mönstret var inte riktigt överens med mamman så första mössan repade jag upp för att helt enkelt börja om. Det är bra övning för tålamodet.

Bröd skall bakas för att fylla frysen och för att ges till alla döttrars underbara instrumentlärare som julgåva. Mamman tycker att det är fint att kunna ge hembakt som gåva. Som en liten del av det vi är med omtanke och kärlek. Så tänker mamman om egengjort. 

Julpysslet är också i full gång och döttrar ordnar för fullt med stor glädje. Igår fick tv-mys-rummet sig ett pepparkakshus som prydnad. Det är fint och stämningsfullt. Extra fint för att alla döttrar hjälpts åt. 

 

Fin andra advent och söndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

4 svar på ”Söndagspyssel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.