Barnen

Det har skrivits många ord redan om det fruktansvärda som hänt i det som skall vara en trygg värld för våra skolbarn. Mammans ord känns futtiga och små och vill inte riktigt forma sig ordentligt i huvudet. Så många tankar som far runt tillsammans med stor ledsenhet.

Jag har en stark tro på barnen och önskar så att alla barn skall få vara just barn så länge det bara går. Barn är ett alldeles speciellt folk som bor i ett eget magiskt land och skall förskonas från ont. Så känner idealisten som bor i mammans hjärta.

En del av den magiska och trygga världen rasar med onda handlingar som den vi nu sett hända. En del av vår skoltrygghet är för alltid försvunnen. Det är svårt att acceptera för mamman som också är lärare.

Jag tror på empati, omtanke, kärlek och varje människas lika värde. Den tron lever jag efter och tänker aldrig ändra mig oavsett vad som händer i världen. 

Fin lördag till er.

Etiketter: barn, empati, magisk värld, mamman, skola, trygghet

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Barnen”

 1. Det är verkligen fruktansvärt det som hänt. Jag önskar så att denna alla helgona fick bli endast en påminnelse om våra nära och kära som gått bort och inte en tid då man klär ut sig till onda varelser.

  Har du instagram? Vore roligt att följa dig <3.

  Hoppas du får en fin vecka!

  1. Hej Erika
   Ja, fruktansvärt är rätt ord. Tänker också att allhelgona är en tid för tanke, ljus och saknad. Vi firar det så här i alla fall.
   Instagram är jag ännu inte invigd i .

   Önskar dig en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.