Måndag

Döttrarna har körts till sina skolor och ärenden har uträttats på vägen hem. Idag är det måndag med rutiner, väckarklockor, matsäckar och gymnastikpåsar.

Mamman sitter vid köksbordet en liten stund och gör ingenting särskilt innan tvättmaskin skall tömmas och startas på nytt, tvätt skall sorteras, sängar bäddas, disk diskas, golv dammsugas och bröd skall bakas. 

Utanför från skogen hör mamman vilsna rop från älgar. Som jag förstår det är det älgjakt nu. Då tror mamman inte att långa skogspromenaden känns så klok att vandra. Det får bli hemmapyssel idag med vardagssysslor som mamman trivs så innerligt bra med att utföra.

Fin måndag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar på ”Måndag”

  1. Nej, håll dig inne! ? Jag följer din blogg mer sporadiskt nu sedan jag blev hemmamamma på deltid. Men idag vab:ar jag och vi passar på att höstmysa. Lycklig!

    1. Hej Anna
      Jag håller mig inne! Har också varit hemma med sjukt barn. Det är så gott att bara ta dagen som den kommer. Bara ta det lugnt. Saknar det så.

      Önskar dig en fin vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.