Fembarnsmamman

Tankar från en familj med fem barn

Måndag

Döttrarna har körts till sina skolor och ärenden har uträttats på vägen hem. Idag är det måndag med rutiner, väckarklockor, matsäckar och gymnastikpåsar.

Mamman sitter vid köksbordet en liten stund och gör ingenting särskilt innan tvättmaskin skall tömmas och startas på nytt, tvätt skall sorteras, sängar bäddas, disk diskas, golv dammsugas och bröd skall bakas. 

Utanför från skogen hör mamman vilsna rop från älgar. Som jag förstår det är det älgjakt nu. Då tror mamman inte att långa skogspromenaden känns så klok att vandra. Det får bli hemmapyssel idag med vardagssysslor som mamman trivs så innerligt bra med att utföra.

Fin måndag till er.

Etiketter: baka, bröd, disk, döttrar, gymnastikpåsar, mamman, matsäck, skola, tvätt, väckarklockor, vardag

« »

© 2020 Fembarnsmamman. Tema av Anders Norén.