Det är tomt och tyst

Frödings ord till Mando Diaos toner fyller salen i församlingshemmet ’Det är tomt, det är tyst…’, och mamman kan knappt andas och tårarna bara rinner ned för kinderna. Det är stämningsfullt, vackert och gör ont, alltihop samtidigt. 

Vi tar farväl av en kvinna vi inte känt så länge men som ändå kommit oss nära. Hon bar betydelse för oss allihop. Hon var den äldre, erfarna mångbarnsmamman, grannen och vännen. Och nu är hon borta. Konstigt.

Men vi bär med oss henne i våra hjärtan och är tacksamma för att vi fått lära känna. Vi är också tacksamma för kontakten med hennes vuxna barn. I de finner vi nya vänner. Det är stort.

Idag kramar vi varandra lite extra hårt och är tacksamma för vårt gemensamma liv, vår familj och vår starka kärlek.

Fin onsdag till er.

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.