Fina rabatter, smådjur och mer förkylning i familjen

Överallt surrar och flaxar det. Humlor, bin och fjärilar festar på kantnepeta, höstvädd, höstflox, malva, stjärnöga, jätteprästkrage, jätteverbena och daggkåpa. Överallt i rabatterna råder febril aktivitet och vi njuter så av att ha format början till en trädgård där sådana viktiga smådjur trivs.  

 

Vid dammen flyger sländor av olika sorter och andra småkryp myllrar bredvid och på vattenytan. De fina fiskarna i dammen äter upp nästan alla mygglarver. Det känns också bra.

  
Steg för steg blir vår trädgård till så som vi vill ha den. Det är fantastiskt. Mamman sitter ned i en trädgårdsstol och bara njuter. 

Lite trötta är vi och det känns som om förkylningarna aldrig lämnar oss. Nu är mittendottern genomförkyld. Just denna dotter har det väldigt besvärligt med den igensatta näsan och det myckna snoret nattetid. Nässprej vill inte riktigt hjälpa. Vi behöver vara nära toaletten när det kör ihop sig. Jobbigt för både henne och oss föräldrar. 

Vi blir lite extra irriterade och trötta när vi inte får sova ordentligt. Nätterna går i skift. Natten inatt var pappans och natten som kommer får bli mammans. Men just nu sitter jag i alla fall helt stilla medan döttrar och extrabarn leker. Helt stilla sitter mamman och bara njuter av fina växter och allt liv runt dessa.

Fin lördag till er.

Etiketter: bin, daggkåpa, döttrar, extrabarn, fjärilar, flox, förkylning, höstvädd, humlor, jätteverbena, malva, mamman, pappan, prästkrage, Trädgård, växter

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.