Inomhusmys

Utomhus regnar det och blåser mycket och kallt.

Inomhus är det varmt och mysigt. Mamman har lånat trädgårdstidningar på biblioteket som går utmärkt att läsa under en filt liggandes på kökssoffan.   Mamman läser om aklejor, riddarsporre, hasselört, pioner, daggkåpa och många andra vackra blommor och somnar till en stund. 

När mamman vaknar spelar vi Alfapet, pappan och jag. Den här gången får mamman flest poäng och vinner. Kanske är det för att pappan nu blivit riktigt förkyld och är alldeles luddig i huvudet eller så är det för att jag helt enkelt spelade bäst idag. 

Det får nog bli ytterligare ett parti idag men först måste vi laga middag.

Fin onsdag till er.

Etiketter: alfapet, bibliotek, döttrar, låna, lek, leka, mamman, pappan, spela, tidningar, Trädgård

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Inomhusmys”

 1. Det verkar som om ni har en skön sommar! Jag läser om hur ni arbetar med er trädgård och tankarna går genast till mina egna föräldrar. Det började med ett litet trädgårdsland, nu är det två växthus som snart blir tre, en klosterträdgård, odlingsbäddar lite varstans, potatisland på en gräsplätt utanför tomten (som vi lånat av grannen), biodling och så småningom också höns! Fokus är ätbart och helt ekologiskt, och det är härligt att kunna skörda sina egna grönsaker och ibland få mer än man kan äta upp! (Vilket betyder ganska mycket eftersom vi är elva personer i familjen.) Det finns helt klart många fördelar med att bo på landet och ha en egen trädgård! Lycka till med ert och hoppas ni snart får vara friska allihopa!

  1. Hej Judith
   Så glad jag blev av att se dig här igen. Hoppas att allt är väl med dig.
   Vi har en skön sommar. Det är underbart att bara vara tillsammans och göra det som faller oss in i vår egen takt. Oerhört värdefullt.
   Härlig trädgård du beskriver också, två växthus som snart skall bli tre. Vilken dröm! Klosterträdgård låter härligt också. Det skulle jag vilja veta mer om.

   Önskar dig och dina en fortsatt fin sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.