Igår orkade mamman nästan ingenting. Av förkylning och feber blev jag helt slut och sov nästan hela eftermiddagen och kvällen. 

Kanske tillåter jag mig att vara så trött för att det går bra nu när pappan är hemma. Då kan jag vila ordentligt för att han tar hand om allt som behöver göras. Mamman kan sitta i lugn och ro och lägga sig ned för att sova när det behövs. Skönt.

Idag vandrar mamman runt här hemma i stillhet och njuter av sommaren, vattenpistolslekande döttrar, pappans nya byggnadsprojekt, att bli serverad lunch och glass och av att orka med att sy och vattna ute i trädgården. Snart så kommer sommargardinerna att hänga på plats. Det är bara några sömmar kvar. Tyget måste bara tvättas och torkas innan mamman kan sy färdigt. 

Mamman sitter alldeles för mig själv på altantrappan, vilar och tittar ut över vår damm som nu också fått sig fiskinnevånare. 

Fisken behövs för att de äter mygglarver som annars blir alldeles för många i antal i dammen. Fisken är ju dessutom väldigt trevlig att titta på och sköta om.  Det är som om vi fått en egen alldeles magisk sagodamm. Underbart och avslappnande.

Fin fredag till er.

Etiketter: damm, döttrar, gardiner, mamman, pappan, sagodamm, sömnad, sy, Trädgård