Tråkförkylning, lite gnäll och sommartyg

Märkligt så utslagen mamman blev av en fånig liten förkylning. 

Ingenting orkar jag, ögonen svider, näsan rinner och humöret är i botten. Egentligen skulle vi åkt för att kalasa idag men det orkade mamman inte med. Inte heller orkade mamman släppa iväg pappan med de familjemedlemmar som mår bra för att det här med lagande av middag och undanplockande alldeles själv kändes övermäktigt. Fånigt. Mamman blir så arg när orken inte räcker till. Arg och trött på mig. Borde klara mig själv. Borde klara att ta hand om några barn samtidigt som näsa och ögon rinner. 

Tyg till storstugan fick vi köpt idag i alla fall. Ett vitt bomullstyg som vi tror kommer se somrigt vackert ut tillsammans med spetsgardinerna som redan hänger uppe med de glatt pastellfärgade vårgardinerna.

I mitt sommarförkylda tillstånd skall jag ta mig an mätning, tillklippning och sömnad. Då tror jag att mammans humör kommer att förbättras betydligt.

Fin torsdag till er.

Etiketter: familj, förkyld, mamman, näsa, ögon, pappan, pastell, rinner, sommar, somrigt, tyg, utslagen, vackert, vårgardiner

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Tråkförkylning, lite gnäll och sommartyg”

 1. Men knasfia, det är ju precis så man mår när man är sjuk och speciellt efter en lång termin med jobb och familjeplanering! Du är inte ett dugg fånig, bara mänsklig och skulle nog må bäst av att få bli lite ompysslad och inte göra så värst mycket annat. Stor kram på dig

  1. Hej Erika
   Du har helt rätt! Vila är precis det jag behöver och kommentarer som denna. Är glad för det här mediet som ger stöd, nya perspektiv, öppnar tanken och lockar till skratt.
   Tack!

   Önskar dig en riktigt fin och somrig fredag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.