Såpbubblor i kvällssol, ledighet och sänkta krav

Mamman är inte så där duktig som jag brukar. Tvätthögen ligger där den ligger och under bordet blev det inte dammsuget idag.

Mamman läser böcker, pratar med döttrar, tar det lugnt och bara är.

Ute på gårdsplanen i det varma kvällsljuset blåser döttrarna såpbubblor i hundratal. Mamman lyssnar till glada barnröster, tittar på bubblor och bara myser. Barns lek är magisk och underbar. 

Maken har nu semester, mamman är ledig och döttrarna har sommarlov. Vi tar dagen som den kommer och mamman har lovat att sänka kraven på mig själv. Nu skall mamman göra så lite som möjligt. Läsa böcker, krama på familjen, bära runt på min kaffekopp i trädgården medan jag talar med växterna och kanske besöka någon loppis. Så får det bli.

Fin fredagskväll till er.

Etiketter: döttrar, ledig, lek, magisk, mamman, såpbubblor, semester

Författare: Mamma

Fembarnsmamman är en blogg från vardagslivet hos en familj med fem barn. För vår familj är gemenskap viktigt, att leva nära och uppskatta livet utan att krångla till det. Vi har valt att leva långsamt och att ta oss tid att uppskatta de små tingen i livet och vardagen, för det är dessa stunder som utgör den största delen av våra liv.

2 svar till “Såpbubblor i kvällssol, ledighet och sänkta krav”

  1. Hej! Mannen har semester och vi målar huset men idag gick mannen och la sig på rygg i solen ett tag. Jag har ju faktiskt semester sa han. Alldeles rätt. Fortsatt skön semester från Hälsingland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Connect with Facebook

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.